Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Επαγρύπνηση αλλά όχι πανικός για οικονομία

Ο δομικός πληθωρισμός θα υποχωρήσει το επόμενο ενάμισι έτος, καθώς οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό παραμένουν περιορισμένες, οι τιμές της ενέργειας σταθεροποιούνται και οι πιέσεις από τις αγορές εργασίας και προϊόντων εξαλείφονται, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke. Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα σχόλια του Bernanke υπονοούν επαγρύπνηση, αλλά όχι πανικό, αναφορικά με τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Fed: Επαγρύπνηση αλλά όχι πανικός για οικονομία
Ο δομικός πληθωρισμός θα υποχωρήσει το επόμενο ενάμισι έτος, καθώς οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό παραμένουν περιορισμένες, οι τιμές της ενέργειας σταθεροποιούνται και οι πιέσεις από τις αγορές εργασίας και προϊόντων εξαλείφονται, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke.

Αναφορικά με την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, ο πρόεδρος της Fed προέβλεψε ότι θα ”τρέξει” με ”μέτρια ταχύτητα” το δεύτερο εξάμηνο του 2007, ενώ θα ”ενισχυθεί ελαφρώς” το επόμενο έτος.

Ο ίδιος σημείωσε πως η Κεντρική Τράπεζα παραμένει σε επαγρύπνηση, όσον αφορά το ενδεχόμενο μη υλοποίησης του σεναρίου της ”ομαλής προσγείωσης” της οικονομίας.

Τόνισε ότι υπάρχει ρίσκο επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης από την συνεχιζόμενη διόρθωση στην αγορά κατοικίας, αλλά και ρίσκο υψηλότερου πληθωρισμού από μια ενδεχόμενη σημαντική άνοδο στις τιμές της ενέργειας και των εμπορευμάτων.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα σχόλια του Bernanke υπονοούν επαγρύπνηση, αλλά όχι πανικό, αναφορικά με τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v