Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Συννεφιές” στη Wall Street

Πτωτικό ξεκίνημα σήμερα για την Wall Street, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν Intel και Pfizer και τις όχι και τόσο αισιόδοξες προβλέψεις της Yahoo. Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του προέδρου της FED. Συνεχίζονται οι πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον DAX της Φρανκφούρτης να ”χάνει” 1,49%.

Πτωτικό ξεκίνημα σήμερα για την Wall Street, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν Intel και Pfizer, το χαμηλότερο outlook της Yahoo αλλά και την ανακοίνωση ότι δυο προβληματικά funds της Bear Stearns που έχουν επενδύσει σε στεγαστικά δάνεια χαμηλής φερεγγυότητας στην ουσία δεν αξίζουν τίποτα.

Εν τω μεταξύ, η προσοχή των επενδυτών θα είναι σήμερα στραμμένη και στην ομιλία του προέδρου της Fed, Ben Bernanke, ο οποίος εκτιμάται ότι για ακόμα μια φορά θα τονίσει ότι ο πληθωρισμός παραμένει ο μεγαλύτερος κίνδυνος, ωστόσο η κεντρική τράπεζα παρακολουθεί ”στενά” τα οικονομικά δεδομένα.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται κατά 0,41% χαμηλότερα στις 13.913,83 μονάδες, κατά 0,71% υποχωρεί ο Nasdaq στις 2.692,96 μονάδες, ενώ ο δείκτης S&P 500 κινείται στις 1.542,64 μονάδες, μειωμένος κατά 0,43%.

Πτωτικά συνεχίζουν να κινούνται και οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, λόγω των πιέσεων στον τραπεζικό και τεχνολογικό κλάδο.

Ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης υποχωρεί κατά 1,49 % στις 7.918,70 μονάδες, ο δείκτης FTSE του Λονδίνου κινείται 0,77% χαμηλότερα, στις 6.607,60 μονάδες, ενώ απώλειες της τάξης του 0,94% καταγράφει ο δείκτης CAC του Παρισιού, που διαμορφώνεται στις 6.041,77 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v