Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικές διαθέσεις εν αναμονή εταιρικών νέων

Σχετικώς ήπιες πιέσεις στα futures της αμερικανικής χρηματαγοράς με τους επενδυτές να βρίσκονται εν αναμονή σημαντικού αριθμού οικονομικών αποτελεσμάτων β’ τριμήνου, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν αυτά των Merrill Lynch και Wells Fargo.

Πιέσεις καταγράφονται στα futures της Wall Street, με τους επενδυτές να βρίσκονται εν αναμονή των οικονομικών αποτελεσμάτων β’ τριμήνου, κορυφαίων τραπεζικών ομίλων όπως οι Merrill Lynch και Wells Fargo, μετά τα νέα υψηλά που κατέκτησε ο Dow Jones στη συνεδρίαση της Δευτέρας (13.950,98 μον.).

Σε πορεία υποχώρησης εξακολουθούν να βρίσκονται οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τους πετρελαϊκούς ομίλους τοποθετούνται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, μετά την υποβάθμιση της σύστασής τους από την ING.

Πτωτική κίνηση και για τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων. Απώλειες 0,94% για DAX, στο 0,71% για FTSE 100 και στο 0,55% για CAC.

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι η πτώση στην αγορά ενυπόθηκων δανείων των ΗΠΑ θα αποτελέσει παράγοντα που θα πλήξει την κερδοφορία των τραπεζών αλλά και θα ωθήσει ”χαμηλότερα” την οικονομική ανάπτυξη.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο ξεχωρίζουν οι ανακοινώσεις για τον δείκτη τιμών παραγωγού Ιουνίου, καθώς και για την βιομηχανική παραγωγή τον ίδιο μήνα.

Τα futures του Dow Jones υποδεικνύουν πτώση κατά 24 μονάδες, με αυτά του S&P 500 να ”δείχνουν” αποδυνάμωση πλησίον των πέντε μονάδων και του Nasdaq κατά 3,70 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v