Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά γύρισε η Wall Street μετά τη Fed

Κέρδη στη Wall Street μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της Fed. Στο επίκεντρο η ομιλία της Janet Yellen. Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου. Αρνητικό γύρισμα για το αργό πετρέλαιο. Οριακές κινήσεις για τον χρυσό. Πτώση 3% για την μετοχή της FedEx.

Ανοδικά γύρισε η Wall Street μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της Fed.

Ειδικότερα η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να διατήρησε σε μηδενικά επίπεδα τα επιτόκια ωστόσο παραμένει σε τροχιά σύσφιξης της νομισματικής  πολιτικής, αργότερα το 2015 καθώς βλέπει βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στις ΗΠΑ

O Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,10% στις 17.905 μονάδες, ο S&P 500 κινείται 0,06% υψηλότερα στις 2.095 μονάδες, και ο Nasdaq ενισχύεται 0,01% στις 5.054 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει πτώση 1,10% στα 59,31 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,25% στα 1.178 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ υποχωρεί έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1.12.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετους αμερικάνικου ομολόγου πραγματοποιεί άλμα έξι μονάδων βάσης, στο 2,37%. 

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της T-Mobile σκαρφαλώνει 2,1% μετά από δημοσίευμα του γερμανικού Manager Magazin ότι η Comcast ενδιαφέρεται για συμφωνία με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Η μετοχή της FedEx υποχωρεί 3%. Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη τέταρτου τριμήνου που ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v