Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνει τα κέρδη η Wall Street ενόψει Fed

Σε πράσινο οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, με Fed και Ελλάδα στο επίκεντρο. Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου. Πάνω από τα $60 το αργό πετρέλαιο. Μικρή πτώση για τον χρυσό. Aλμα πάνω από 3% για τις μετοχές των Monster Beverage και Aetna.

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες στην Wall Street, διαγράφοντας τις απώλειες της Δευτέρας, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στις ελληνικές διαπραγματεύσεις και στην συνεδρίαση της Fed. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,65% στις 17.870 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,60% υψηλότερα στις 5.060 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,60% στις 2.097 μονάδες.

«Εγινε ένα sell off τις τελευταίες ημέρες και βλέπουμε μια ανάκαμψη. Δεν πιστεύω πως ήθελε κανείς να βρεθεί εκτεθειμένος ενόψει Fed. Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι ακόμα αβέβαιη αλλά ατό δεν φαίνεται να επηρεάζει τους επενδυτές» ανέφερε αναλυτής στο Bloomberg. 

Οι ενάρξεις κατοικιών υποχώρησαν 11,1% τον Μάιο στις 1, 04 εκατομμύρια κατοικίες από 1,14 εκατομμύρια τον Απρίλιο.Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι ενάρξεις των νέων κατοικιών θα διαμορφωθούν στα 1,08 εκατομμύρια.

Σημειώνεται ότι οι άδειες για την ανέγερση νέων κατοικιών εκτοξεύτηκαν 11,8% στα 1,28 εκατομμύρια τον Μάιο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 0,86% στα 60,20 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,4% χαμηλότερα στα 1.181 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ υποχωρεί έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,12.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, κέρδη πάνω από 3% καταγράφουν οι μετοχές των Monster Beverage καιAetna.

Πτώση 3,3% καταγράφει η μετοχή της United Rentals, μετά από υποβάθμιση της σύστασης από αναλυτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v