Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στην Wall Street

Σε θετικό έδαφος οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, με Fed και Ελλάδα στο επίκεντρο. Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου. Οριακές κινήσεις για το αργό πετρέλαιο και τον χρυσό. Aλμα πάνω από 3% για τις μετοχές των Monster Beverage και Aetna.

Μικρή άνοδο καταγράφουν οι δείκτες στην Wall Street, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στις ελληνικές διαπραγματεύσεις και στην συνεδρίαση της Fed. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,44% στις 17.870 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,26% υψηλότερα στις 5.043 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,32% στις 2.091 μονάδες.

«Η Ελλάδα είναι ο πρωταγωνιστής τις τελευταίες εβδομάδες» δήλωσε αναλυτής στο Bloomberg. «Δεν θα υπάρξει λύση για την Ελλάδα, αλλά μια απόφαση. Θα είναι πάλι μια παράταση της λύσης του προβλήματος για αργότερα» πρόσθεσε. 

Οι ενάρξεις κατοικιών υποχώρησαν 11,1% τον Μάιο στις 1, 04 εκατομμύρια κατοικίες από 1,14 εκατομμύρια τον Απρίλιο.Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι ενάρξεις των νέων κατοικιών θα διαμορφωθούν στα 1,08 εκατομμύρια.

Σημειώνεται ότι οι άδειες για την ανέγερση νέων κατοικιών εκτοξεύτηκαν 11,8% στα 1,28 εκατομμύρια τον Μάιο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει οριακή άνοδο 0,05% στα 59,55 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,57% χαμηλότερα στα 1.1790 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ υποχωρεί έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,12. 

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, κέρδη πάνω από 3% καταγράφουν οι μετοχές των Monster Beverage και Aetna. 

Πτώση 3,3% καταγράφει η μετοχή της United Rentals, μετά από υποβάθμιση της σύστασης από αναλυτή. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v