Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι 250 μονάδων για τον Dow Jones

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικάνικη αγορά, με τον Dow Jones να γυρίζει σε θετικό έδαφος για την χρονιά. Σε υψηλό οκτώ μηνών η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους ομόλογου. Υποχωρεί το δολάριο. Υψηλότερα 1,5% το αργό πετρέλαιο. Κέρδη 1% για το χρυσό.

Στο πράσινο οι δείκτες στην Wall Street μετά από τέσσερις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις, με το ράλι του αργού πετρελαίου να δίνει ώθηση στις ενεργειακές μετοχές και να οδηγεί τον Dow Jones σε θετικό έδαφος για το 2015. 

Ο Dow Jones κινείται 1,45% ή 250 μονάδες υψηλότερα στις 18.024 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 1,28% στις 5.077 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 1,24% στις 2.106 μονάδες.

Σε θετικό έδαφος βρίσκονται και οι 30 μετοχές του Dow Jones, με τα μεγαλύτερη κέρδη να καταγράφονται από την IBM και την Goldman Sachs.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,138.

Το γεν εκτινάχτηκε σε υψηλό δύο εβδομάδων έναντι του δολαρίου, μετά την δήλωση του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας ότι το νόμισμα της χώρας δεν αναμένεται να υποχωρήσει περαιτέρω γιατί είναι ήδη πολύ αδύναμο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,5% στα 61 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,97% στα 1.189 δολάρια ανά ουγκιά.

Άνοδο 3 μονάδων βάσης καταγράφει η απόδοση των αμερικάνικου 10ετους ομολόγου, στο υψηλό οκτώ μηνών του 2,47%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, ράλι 6% καταγράφει η μετοχή του Netflix, στο νέο επίπεδο ρεκόρ των 687 δολαρίων. Από το 2011 η μετοχή έχει καταγράψει άνοδο 600%.

Άλμα 4% πραγματοποιεί η μετοχή της Johnson Controls. Η εταιρεία ανακοίνωσε σχέδια για το spin off του τμήματος παρασκευής εξαρτημάτων αυτοκινήτων. 

Απώλειες 4% σημειώνει η μετοχή της GoPro. Αναλυτές της Citigroup υποβάθμισαν τις προβλέψεις τους για τις παραγγελίες της εταιρείας.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v