Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται το πτωτικό σερί στην Wall Street

Στο κόκκινο για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση οι δείκτες στην Wall Street. Άλμα 3% για το αργό πετρέλαιο. Σε υψηλό επτά μηνών η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους ομολόγου. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Μικρά κέρδη για το χρυσό.

Χαμηλότερα κινούνται για τέταρτη διαδοχική ημέρα οι μετοχές στην Wall Street, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στα οικονομικά στοιχεία και στις κινήσεις της Fed όσον αφορά τα επιτόκια.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,23% στις 17.719 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,89% χαμηλότερα στις 4.976 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,30% στις 2.073 μονάδες.

Τα αποθέματα χονδρικής σημείωσαν αύξηση 0,4% τον Απρίλιο, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι τα αποθέματα χονδρικής θα ενισχυθούν κατά 0,2%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία διαμορφώνεται στο επίπεδο το 1,12.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 3,1% στα 59,96 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,46% στα 1.179 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους τίτλου ενισχύεται έξι μονάδες βάσης στο 2,44%. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά μηνών.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της American Airlines διολισθαίνει 1,4%. Η εταιρεία «έκοψε» τις προβλέψεις για τα περιθώρια κέρδους του δεύτερου τριμήνου.

Άνοδος 2,3% σημειώνει η Lululemon Athletica. Η εταιρεία παρασκευής ενδυμάτων για γιόγκα αύξησε τις προβλέψεις για τα κέρδη του έτους και ανακοίνωσε αποτελέσματα που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v