Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Στο 1,2% ο πληθωρισμός το Μάιο

Ο ετήσιος πληθωρισμός έπεσε στο 1,2% το Μάιο χάρις σε μία μεγάλη πτώση στις τιμές των τροφίμων, ειδικά του χοιρινού, όπως έδειξαν τα στοιχεία της κινεζικής εθνικής στατιστικής υπηρεσίας

Κίνα: Στο 1,2% ο πληθωρισμός το Μάιο

Υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Κίνα ενώ οι τιμές για τους παραγωγούς παραπέμπουν σε αποπληθωρισμό το Μάιο δείχνοντας ότι πιθανόν και η Κίνα χρειάζεται ένα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, σύμφωνα με το Reuters.

Ο ετήσιος πληθωρισμός έπεσε στο 1,2% το Μάιο χάρις σε μία μεγάλη πτώση στις τιμές των τροφίμων, ειδικά του χοιρινού, όπως έδειξαν τα στοιχεία της κινεζικής εθνικής στατιστικής υπηρεσίας, όντας μικρότερος τόσο από τις προβλέψεις 1,3% όσο και σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, με τον πληθωρισμό να είναι στο 1,5%.

Ο PPI (δείκτης τιμών για παραγωγούς) έμεινε αμετάβλητος στο -4,6%, δείχνοντας ότι οι τιμές του βιομηχανικού τομέα στην Κίνα βρίσκονται για τέταρτη χρονιά σε ύφεση.

Ο Andrew Polk, οικονομικός αναλυτής στο Πεκίνο, δήλωσε ότι μόνο μία δραματική μείωση στα επιτόκια, συνδυασμένη με περισσότερες κρατικές δαπάνες θα αποτελέσει λύση στο πρόβλημα.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v