Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yποχωρεί η Wall μετά τα στοιχεία για την ανεργία

Μικρή πτώση καταγράφουν οι δείκτες στην Wall, μετά τα θετικά στοιχεία για την αγορά εργασίας. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Βουτιά κάτω από τα $57 για το αργό. Σε χαμηλό τριών μηνών ο χρυσός. Στο 2,40% εκτινάσσεται η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, καθώς τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για την αγορά εργασίας επαναφέρουν τους φόβους για αύξηση των επιτοκίων από την Fed.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,34% στις 17.848 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,30% χαμηλότερα στις 5.044 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,23% στις 2.091 μονάδες.

«Τα στοιχεία για την αγορά εργασίας επιβεβαιώνουν ότι πιθανότατα η ζοφερή εικόνα το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο ήταν παροδική» ανέφερε αναλυτής στο Bloomberg. «Aν δούμε να αυξάνονται με μεγαλύτερη ταχύτητα οι μισθοί, η Fed θα προχωρήσει σίγουρα σε αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο» πρόσθεσε ο ίδιος. 

Η αμερικάνικη οικονομία δημιούργησε 280.000 θέσεις εργασίας τον Μάιο, η καλύτερη επίδοση από το τέλος του 2014.Οι αναλυτές της Wall Street προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 210.000 θέσεις εργασίας.

Το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε στο 5,5% από 5,4% τον προηγούμενο μήνα, κυρίως γιατί εισήλθαν περισσότεροι στην αγορά εργασίας.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει κέρδη πάνω από 1% έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,109.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1,74% χαμηλότερα στα 56,88 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του χρυσού διολισθαίνει 0,6% στα 1.168 δολάρια ανά ουγκιά. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο των τελευταίων τριών μηνών. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετους αμερικάνικου ομολόγου πραγματοποιεί άλμα 10 μονάδων βάσης, στο 2,40%.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v