Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Oριακή πτώση στην Wall με το βλέμμα σε Aθήνα και Fed

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες στην Wall Street, μετά την δεύτερη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση. Υποχωρεί 2% το αργό, κάτω από τα 59 δολάρια το βαρέλι. Στο 1,13 ενισχύεται το ευρώ. Μικρή άνοδος για το χρυσό. Πτώση 2% για την Ebay.

Oριακές απώλειες σημειώνουν οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, καταγράφοντας την δεύτερη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση, με τους επενδυτές να εξετάζουν το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων από την Fed και να παρακολουθούν τις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα.

O Dow Jones κινείται 0,08% χαμηλότερα στις 17.835 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,11% στις 5.062 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,14% στις 2.090 μονάδες. 

«Οι επενδυτές θέλουν να δουν πιο ισχυρή ανάπτυξη και προσπαθούν ακόμα να καταλάβουν πότε η Fed θα κινηθεί» ανέφερε αναλυτής της Commerzbank στο Bloomberg. «Oι μετοχές είχαν ένα τόσο καλό ράλι μέχρι τώρα, που οι επενδυτές μειώνουν λίγο το ρίσκο και κάθονται λίγο στο περιθώριο για να σχεδιάσουν τις κινήσεις τους» πρόσθεσε. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,13. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 2% στα 58,13 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,25% υψηλότερα στα 1.171 δολάρια ανά ουγκιά. 

Υποχωρούν οι πιέσεις στα αμερικανικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετους τίτλου να διολισθαίνει τρεις μονάδες βάσης στο 2,38%. 

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Ebay σημειώνει πτώση 2%, καθώς η PayPal μείωσε τις προβλέψεις για τις ταμειακές ροές το 2015.

Η μετοχή της Wynn Resorts διολισθαίνει 5,3%.

Άνοδο 2% καταγράφει η μετοχή της Sealed Air. Η Jefferies ανέφερε πως η εταιρεία μπορεί να επαναγοράσει πάνω από 1 δισ. δολάρια μετοχές και να αυξήσει το μέρισμα.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v