Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα πτώση για τον δείκτη Sentix τον Ιούνιο

Οι εξελίξεις σε ότι αφορά το ελληνικό ζήτημα, σε συνδυασμό με την ενίσχυση του ευρώ και την άνοδο των επιτοκίων, περιορίζουν την αισιοδοξία επενδυτών και αναλυτών της ευρωζώνης.

Νέα πτώση για τον δείκτη Sentix τον Ιούνιο

Περαιτέρω επιδείνωση εμφάνισε το κλίμα στην ευρωζώνη τον Ιούνιο, καθώς η ελληνική κρίση χρέους και η ενίσχυση του ευρώ καθιστούν τους επενδυτές πιο επιφυλακτικούς για την πορεία της οικονομίας.

Ο δείκτης Sentix που καταγράφει το ηθικό των επενδυτών και αναλυτών στην ευρωζώνη, υποχώρησε στο 17,1 τον Ιούνιο, από 19,6 τον Μάιο, και έναντι του 18,7 που ανέμεναν αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

«Δεν αποτελεί έκπληξη που το οικονομικό βαρόμετρο έχει 'συννεφιάσει' δεδομένου ότι το μέλλον της Ελλάδας παραμένει αβέβαιο, το ευρώ έχει ενισχυθεί και τα μακροπρόθεσμα επιτόκια έχουν επίσης αυξηθεί τελευταία», σχολίασε ο αναλυτής του Sentix, Sebastian Wanke.

Οι υποδείκτες έδειξαν πως τόσο οι προσδοκίες των επενδυτών όσο και οι εκτίμησή τους για τις τρέχουσες συνθήκες είναι λιγότερο αισιόδοξες, ωστόσο ο Wanke σημείωσε πως ο συνολικός δείκτης παραμένει σε υψηλότερο επίπεδο απ' ότι στην αρχή του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v