Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνικές πιέσεις στην Wall Street

Στο κόκκινο οι δείκτες στην Wall Street, μετά τις αρνητικές ειδήσεις για τις ελληνικές διαπραγματεύσεις. Κάτω από τα 60 δολάρια υποχωρεί το αργό πετρέλαιο. Μικρή άνοδος για το χρυσό. Κέρδη 3% για την μετοχή του Twitter. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Απώλειες καταγράφουν οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, εν μέσω ανησυχιών ότι η Ελλάδα δεν θα καταλήξει έγκαιρα σε συμφωνία με τους δανειστές. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,65% ή 115 μονάδες στις 17.918 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,58% χαμηλότερα στις 5.053 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,61% στις 2.096 μονάδες. 

«Με το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας να γίνεται όλο και πιο μακρινό, οι αγορές είναι ξεκάθαρα νευρικές για το τι θα συμβεί. Τα κέρδη που έχουν σημειώσει ως τώρα οι μετοχές μπορούν εύκολα να επισκιαστούν από αρνητικές ειδήσεις για την Ελλάδα» δήλωσε στο Bloomberg αναλυτής της Deutsche Postbank στην Βόννη.

Οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,5% τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.Η άνοδος ήταν σύμφωνη με τις προβλέψεις των αναλυτών του Marketwatch.

Η αύξηση στον δείκτη τιμών παραγωγού, η μεγαλύτερη από τον Σεπτέμβριο του 2012, ήταν η δεύτερη τους τελευταίους τρεις μήνες, μετά από τέσσερις διαδοχικές υποχωρήσεις.

Οι τιμές των αγαθών αυξήθηκαν κατά 1,3%, ενώ των υπηρεσιών παρέμειναν αμετάβλητες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,12.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει πτώση 1,40% στα 59,94 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,29% υψηλότερα στα 1.177 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή του Twitter ενισχύεται 3%, μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του CEO. 

H μετοχή της Cisco καταγράφει απώλειες 1,2%.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v