Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη ημέρα ανόδου στην Wall εν αναμονή της Fed

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες στην Wall Street εν αναμονή της ομιλίας της Janet Yellen. Υποχωρεί έναντι του ευρώ το δολάριο. Κέρδη πάνω από 1% για το αργό, πάνω από τα $60. Οριακές κινήσεις για χρυσό. Πτώση 3% για την μετοχή της FedEx.

Yψηλότερα κινούνται οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, με τους επενδυτές να αναμένουν το αποτέλεσμα της διήμερης συνεδρίασης της Fed. 

O Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,57% στις 17.959 μονάδες, ο S&P 500 κινείται 0,31% υψηλότερα στις 5.071 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,27% στις 2.102 μονάδες. 

«Η Fed θα θέλει πρώτα να δοκιμάσει πως θα αντιδράσει η αγορά σε πιο συγκεκριμένες πληροφορίες πριν από μια αύξηση των επιτοκίων» ανέφερε αναλυτής της Danske Bank στο Bloomberg. «Mέχρι τώρα, η αγορά ανταποκρίνεται αρκετά καλά. Με την βελτίωση των οικονομικών στοιχείων, η Fed πλησιάζει πιο κοντά στο να τσεκάρει όλα τα κουτάκι που χρειάζεται. Προφανώς, θα θέλουν να δουν να επιλύεται πρώτα και το θέμα της Ελλάδας».

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 1,63% στα 60,94 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,25% στα 1.178 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1.13.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της T-Mobile σκαρφαλώνει 2,1% μετά από δημοσίευμα του γερμανικού Manager Magazin ότι η Comcast ενδιαφέρεται για συμφωνία με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Η μετοχή της FedEx υποχωρεί 3%. Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη τέταρτου τριμήνου που ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v