Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Fed στηρίζει την άνοδο στη Wall Street

Ηπια ανάκαμψη καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street μετά την 2ήμερη διόρθωση. Στο επίκεντρο η δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed. Ανοιξε τον "χορό" των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων Q2 η Alcoa. Πτώση πετρελαίου επί 9η συνεδρίαση

Ανάκαμψη μετά την διήμερη διόρθωση εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Σύμφωνα με τα πρακτικά, oι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ έχουν αποφασίσει να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) τον Οκτώβριο εφόσον η οικονομική ανάκαμψη παραμείνειι σε τροχιά.

Η μετοχή της Alcoa Inc. που «άνοιξε τον χορό» των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου, αντιδρά με άνοδο 2% στην ανακοίνωση των κερδών και εσόδων του ομίλου αλουμινίου, που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

O δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,4% στις 16.979 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,43% στις 1.972 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,62% υψηλότερα στις 4.418 μονάδες.

Η Wall Street απομακρύνθηκε χθες περαιτέρω από τα επίπεδα ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας, με ξεπούλημα των μετοχών momentum όπως η βιοτεχνολογία και το Internet, που πίεσε σε απώλειες 1,2% των δείκτη «μικρής» κεφαλαιοποίησης Russell 2000.

Από το λοιπό επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Gigamon βουλιάζει 30% κατόπιν υποβάθμισης του στόχου κερδών β΄ τριμήνου.

Βουτιά 15% υφίσταται και η μετοχή της Container Store Group που ανακοίνωσε ζημία στο β΄ τρίμηνο.

Αρνητικά είναι τα πρόσημα στα διεθνή χρηματιστήρια. Η αγορά του Χονγκ Κονγκ βούλιαξε 1,6% μετά την ανακοίνωση υποτονικών μεγεθών πληθωρισμού από την Κίνα. Οι ευρωαγορές εμφανίζουν απώλειες επί τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Πιέσεις επικρατούν και σήμερα, επί 9η συνεχόμενη συνεδρίαση, στις αγορές πετρελαίου, καθώς αποκαθίσταται τμήμα της παραγωγής της Συρίας και παραμένει η νηνεμία στο μέτωπο του Ιράκ. Το συμβόλαιο του WTI υποχωρεί 0,6% στα 102,77 δολ. ανά βαρέλι.

Ο χρυσός κερδίζει 10 δολάρια και κινείται υψηλότερα στα 1.326 δολ. ανά ουγκιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v