Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραμένει στην "άμυνα" η Wall Street ενόψει Alcoa

Επιφυλακτικοί παραμένουν οι επενδυτές στην Wall Street και οι δείκτες απομακρύνονται περισσότερο από τα επίπεδα ρεκόρ. Ολα τα βλέμματα στο Q2 της Alcoa. Συνεχίζει πτωτικά το πετρέλαιο με το Brent κάτω από τα $110. Πρόσκαιρη "βουτιά" της στερλίνας.

Διορθωτική παραμένει η εικόνα στο αμερικανικό χρηματιστήριο και ο Dow Jones υποχωρεί κάτω από το επίπεδο των 17.000 μονάδων.

Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στρέφεται στην ανεπίσημη έναρξη των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου, που αρχίζει με το Q2 του κολοσσού Alcoa Inc. μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,67% στις 16.912 μονάδες, ο S&P κινείται 0,59% χαμηλότερα στις 1.966 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει απώλειες 1,14% στις 4.401 μονάδες.

Η Wall Street υποχώρησε χθες, εκδηλώνοντας ήπια διορθωτικές διαθέσεις από τα επίπεδα ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας.

Από το στατιστικό μέτωπο σήμερα, ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης εμπιστοσύνης μικρών επιχειρήσεων διολίσθησε τον Ιούνιο, εμφανίζοντας μείωση 1,6 μονάδων στις 95 μονάδες.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι ομιλίες δύο κεντρικών τραπεζιτών, των Jeffrey Lacker και Narayana Kocherlakota.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, η Alcoa θα ανακοινώσει τα μεγέθη β΄ τριμήνου, σηματοδοτώντας την έναρξη των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων από τις εισηγμένες αμερικανικές επιχειρήσεις. Οι αναλυτές περιμένουν ότι ο κολοσσός της αγοράς αλουμινίου θα ανακοινώσει κέρδη 12 σεντς  ανά μετοχή σε έσοδα 5,61 δισ. δολ.

Στις υπόλοιπες αγορές, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, μετά και τα νέα απογοητευτικά στατιστικά στοιχεία για την γερμανική οικονομία. Πιέσεις εκδηλώνονται στις τράπεζες μετά τα νέα πρόστιμα των αμερικανικών αρχών σε ευρωπαϊκούς οικους, ενώ η μετοχή της Air France-KLM βουλιάζει 4,6% μετά την υποβάθμιση των στόχων κερδών 2014.

Οι τιμές του χρυσού κινούνται χωρίς ιδιαίτερα κατεύθυνση, ενώ η τιμή του πετρελαίου διατηρεί πτωτική πορεία, καθώς αναμένεται η αποκατάσταση των εξαγωγών της Λιβύης και επικρατεί νηνεμία στο Ιράκ.

Το συμβόλαιο Αυγούστου του Brent στο Λονδίνο διολισθαίνει κάτω από τα 110 δολάρια, ενώ το WTI στη Νέα Υόρκη το συμβόλαιο υποχωρεί στα 103,53 δολ. ανά βαρέλι.

Η βρετανική στερλίνα διολίσθησε παροδικά μετά την μεγάλη πτώση στην βιομηχανική παραγωγή της Βρετανίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v