Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Air France KLM: Χαμηλώνει το guidance για τα κέρδη του 2014

Η γαλλο-ολλανδική αεροπορική εταιρεία μείωσε την εκτίμησή της για τα κέρδη του 2014 στα 2,2-2,3 δισ. ευρώ, από 2,5 δισ. ευρώ που προέβλεπε προηγουμένως. "Μπλοκαρισμένα" κεφάλαια της εταιρείας στη Βενεζουέλα, λόγω των ελέγχων που επιβάλει η χώρα στο ξένο συνάλλαγμα.

Air France KLM: Χαμηλώνει το guidance για τα κέρδη του 2014

Έως και 12% χαμηλότερα έναντι της προηγούμενης εκτίμησης ενδέχεται να είναι τα κέρδη της Air France KLM στο σύνολο της χρήσης 2014, όπως προειδοποίησε η αεροπορική εταιρεία, καθώς η προσφορά είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση και οδηγεί σε αδυναμία τιμών τόσο στην επιβατική όσο και στην εμπορευματική κίνηση.

Σύμφωνα με το Reuters, όπως γνωστοποίησε ο αερομεταφορέας, το χαμηλότερο αποτέλεσμα –που εκτιμάται στα 2,2-2,3 δισ. ευρώ από 2,5 δισ. ευρώ που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση- αντιπροσωπεύει βελτίωση της τάξης του 20% σε σχέση με τα EBITDA του 2013.

«Αν και δεν αντιπροσωπεύει κάποιο σημείο καμπής στις τάσεις της αγοράς, τα στοιχεία για την κίνηση του Ιουνίου σε συνδυασμό με τις κρατήσεις Ιουλίου και Αυγούστου, δείχνουν την μεγαλύτερη προσφορά σε σχέση με τη ζήτηση για ορισμένες πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, κυρίως στη Βόρεια Αμερική και την Ασία», σημείωσε η εταιρεία σε σχετική της ανακοίνωση. «Αυτό έρχεται να προστεθεί στην επίμονα χαμηλή εμπορική ζήτηση και την δύσκολη κατάσταση στη Βενεζουέλα». Η Air France KLM είναι μια από τις πολλές αεροπορικές τα έσοδα της οποίας έχουν «μπλοκαριστεί» στο Καράκας, λόγω διαμάχης που σχετίζεται με το συνάλλαγμα. Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας απαιτεί οι αεροπορικές να πωλούν εισιτήρια στο τοπικό νόμισμα (μπολιβάρ), ενώ παράλληλα δύσκολα επιτρέπει τον επαναπατρισμό κεφαλαίων, στο πλαίσιο των αυστηρών ελέγχων που εφαρμόζει στο ξένο συνάλλαγμα.

Στέλεχος της εταιρείας ανέφερε πως η Βενεζουέλα χρωστά στην εταιρεία περίπου 290 εκατ. δολάρια, ως αποτέλεσμα αυτής της διαμάχης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v