Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αργεντινή: Παρασκευή η επόμενη συνάντηση με μεσολαβητή

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Χόρχε Καπιτάνιτς δεν ανέφερε ποιος από την κυβέρνηση της χώρας θα εκπροσωπήσει την Αργεντινή στην συνάντηση της Παρασκευής ή αν θα συμμετέχουν τα funds «γύπες» που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην αναδιάρθρωση.

Αργεντινή: Παρασκευή η επόμενη συνάντηση με μεσολαβητή

Εκπρόσωποι της Αργεντινής θα συναντηθούν ξανά την Παρασκευή με τον μεσολαβητή που προσέλαβε δικαστήριο των ΗΠΑ για την επίλυση της νομικής διαμάχης με τα hedge funds που διεκδικούν την πλήρη αποπληρωμή των ομολόγων τους, ανέφερε την Τρίτη κυβερνητικός αξιωματούχος.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση της Κριστίνα Φερνάντεζ ντε Κίρχνερ έχει διορία ως τις 30 Ιουλίου για να καταλήξει σε συμφωνία με τα hedge funds.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Χόρχε Καπιτάνιτς δεν ανέφερε ποιος από την κυβέρνηση της χώρας θα εκπροσωπήσει την Αργεντινή στην συνάντηση της Παρασκευής ή αν θα συμμετέχουν τα funds «γύπες» που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην αναδιάρθρωση του 2005 και του 2010.

«Υπήρξε συμφωνία να συνεχιστεί η συνάντηση την Παρασκευή» σημείωσε ο κ. Καπιτάνιτς. «Έγινε ένας έντονος διάλογος» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών Άξελ Κισίλοφ συζήτησε τέσσερις ώρες τη Δευτέρα με τον μεσολαβητή Ντάνιελ Πόλακ στην Νέα Υόρκη, ο οποίος διορίστηκε από τον Αμερικανό δικαστή Τόμας Γκριέζα για να βρει κοινό έδαφος στην πολυετή διαμάχη.

«Ήταν μια πολύ καλή συνάντηση» ανέφερε στην τοπική εφημερίδα Ambit Financiero. «Καλύψαμε όλα τα ζητήματα και σε ότι με αφορά σημειώθηκε σημαντική πρόοδος. Θα επιστρέψουμε την Παρασκευή» ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v