Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε επίπεδα ρεκόρ Dow και S&P

Υψηλότερα κινούνται οι μετοχές στη Wall, με τους δείκτες να κινούνται σε επίπεδα ρεκόρ. «Φλερτάρει» με τις 17.000 μονάδες ο Dow. Στα $1.330 ενισχύεται ο χρυσός. Κάτω από τα $105 υποχωρεί το πετρέλαιο. Σε υψηλό έξι ετών η λίρα. Άνοδος 2,9% για GM.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στη Wall με τους Dow και S&P σε νέα ιστορικά υψηλά, μετά τα θετικά στοιχεία για την μεταποίηση στην Κίνα και στις ΗΠΑ και εν μέσω σειράς ανακοινώσεων για τις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Ιούνιο.

O Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,98% στις 16.992 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,38% υψηλότερα στις 4.469 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κερδίζει 0,91% στις 1.978 μονάδες.

Ο κλάδος μεταποίησης της αμερικανικής οικονομίας συρρικνώθηκε οριακά τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Ο δείκτης μεταποίησης του Institute for Supply Management υποχώρησε στο 55,3 τον Ιούνιο από 55,4 τον Μάιο.Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο δείκτης ISM θα ενισχυθεί στο 55,8.

Με βάση στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη, η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα επεκτάθηκε τον Ιούνιο με τον ταχύτερο ρυθμό το 2014. Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI αυξήθηκε στις 51 μονάδες από 50,8 τον Μάιο.

Πτώση σημειώνουν οι τιμές των αμερικάνικων treasuries, μετά τα θετικά στοιχεία από την Κίνα και την εξασθένιση της ζήτησης για ασφαλή καταφύγια. Η απόδοση του 10ετους αμερικάνικου ομολόγου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, ενισχύεται δύο μονάδες βάσης στο 2,56%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία της βρετανικής λίρας με το αμερικάνικο νόμισμα κινείται σε υψηλά έξι ετών, στο 1,715.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός κινείται 0,6% υψηλότερα στα 1.330 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο υποχωρεί 0,48% στα 104,86 δολάρια το βαρέλι.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο η μετοχή της Netflix σημειώνει άνοδο 4%. Η Goldman Sachs αναβάθμισε την σύσταση της μετοχής σε «buy» από «neutral», σημειώνοντας τις προοπτικές για αύξηση των συνδρομητών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Άλμα 9,3% σημειώνει η μετοχή της GoPro, εν μέσω αισιοδοξίας για αύξηση των κερδών. Η μετοχή είναι 69% πάνω από την ημέρα εισαγωγής της στο χρηματιστήριο την περασμένη εβδομάδα.

Η μετοχή της General Motors κερδίζει 2,9%. Πτώση 0,5% σημειώνει η μετοχή της Ford.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v