Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall Street-Tα macro στο επίκεντρο

Ήπιες απώλειες καταγράφει η Wall Street με τα στοιχεία από την οικονομία να βρίσκονται στο επίκεντρο. Κέρδη καταγράφουν πετρέλαιο και χρυσός. Σταθεροποιητικά κινείται ευρώ σε σχέση με το δολάριο.

Μικρή πτώση καταγράφει η Wall Street με τα μακροοικονομικά στοιχεία να πρωταγωνιστούν για ακόμη μια συνεδρίαση. Σήμερα ανακοινώθηκε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Michigan ο οποίος αυξήθηκε στις 82,5 μονάδες τον Ιούνιο, από 81,9 το Μάιο.

Στις ειδήσεις από το εταιρικό μέτωπο πτώση σημειώνει η μετοχή της DuPont καθώς η εταιρία υποβάθμισε της εκτιμήσεις για τα κέρδη β΄ τριμήνου και έτους.

Κινητικότητα καταγράφεται στις εταιρίες πώλησης αθλητικών ειδών με την Nike να σημειώνει κέρδη υψηλότερα του 3%. Ισχυρή άνοδος και για την Finish Line που κατέγραψε κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Κέρδη άνω του 2% για την εταιρία ακινήτων KB Home η οποία κατέγραψε κέρδη 26 εκατ. δολαρίων στο β΄ τρίμηνο, έναντι ζημιών την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Σε θετικό έδαφος και η Manitowoc με αφορμή τις πληροφορίες ότι η εταιρία γίνεται στόχος εξαγοράς.

Μια συσσώρευση δεν πρέπει να αποκλείεται στη σημερινή συνεδρίαση αλλά η γενικότερη μακροοικονομική εικόνα είναι θετική, αναφέρει αναλυτής της Julius Baer.

Τα στοιχεία από την οικονομία θα παραμείνουν στο προσκήνιο και την επόμενη εβδομάδα εκτιμούν έτεροι αναλυτές της αγοράς. Σημειώνεται πως την προσεχή εβδομάδα ανακοινώνονται, μεταξύ άλλων βιομηχανικές παραγγελίες αλλά και ο δείκτης ISM για την μεταποίηση.

Eν τω μεταξύ οριακά κέρδη καταγράφει η τιμή του πετρελαίου που κινείται στα 106 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται προς τα 1.320 δολάρια.

Σταθεροποιητικά διαμορφώνεται η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο, με τη σχέση ανταλλαγής του να κυμαίνεται στα επίπεδα του 1,36.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 16.827 μονάδες με πτώση 0,13%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,10%, στις 4.380 μονάδες. Απώλειες 0,08% για τον S&P, που κινείται στις 1.965 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v