Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Μετά την ΒΝΡ στο στόχαστρο και η Commerzbank

Μετά το πρόστιμο ρεκόρ στην ΒΝΡ, οι ΗΠΑ κατηγορούν και την Commerzbank για συναλλαγές σε κράτη που έχουν καθεστώς κυρώσεων. Το Bloomberg αποκαλύπτει ότι έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών. Ποιοες άλλες τράπεζες βρίσκονται υπό έρευνα.

ΗΠΑ: Μετά την ΒΝΡ στο στόχαστρο και η Commerzbank

Στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών βρίσκεται τώρα η Commerzbank καθώς η γερμανική τράπεζα κατηγορείται ότι έκανε συναλλαγές σε χώρες που βρίσκονταν σε καθεστώς κυρώσεων. Σημειώνεται ότι προ ημερών οι αρχές των ΗΠΑ επέβαλαν πρόστιμο ρεκόρ σχεδόν 9 δισ. δολ. και απαγόρευση εκκαθάρισης συναλλαγών δολαρίου για έναν χρόνο στη γαλλική τράπεζα BNP Paribas, καθώς διαπιστώθηκαν κατάφορες παραβιάσεις των κυρώσεων στο Σουδάν, το Ιράν και την Κορέα.

 Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, στο μικροσκόπιο βρίσκεται τώρα η Commerzbank, η οποία αντιμετωπίζει πρόστιμο 500 εκατ. δολ. Το πρακτορείο επικαλείται πηγή προσκείμενη στις εξελίξεις και αναφέρει ότι έχουν ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών και πως η γερμανική τράπεζα κατηγορείται για συναλλαγές σε χώρες όπως το Ιράν, το Σουδάν, η Βόρειος Κορέα, η Μιανμάρ και η Κούβα.

Το Bloomberg αναφέρει επίσης πως για τον ίδιο λόγο έχει ξεκινήσει έρευνα για την Credit Agricole, τη Societe Generale, την Deutsche Bank και την ιταλική Unicredit.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v