Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος στην Wall Street μετά τα ρεκόρ

Yψηλότερα κινούνται οι μετοχές στη Wall, μετά τα στοιχεία που έδειξαν μεγάλη άνοδο στις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Οριακές κινήσεις για χρυσό. Απώλειες για το αργό πετρέλαιο. Κέρδη πάνω από 1% για την BofA.

Μικρή άνοδος στην Wall Street μετά τα ρεκόρ

Ήπια κέρδη καταγράφουν οι μετοχές στη Wall, μετά τα χθεσινά ρεκόρ των Dow και S&P και ενώ το ινστιτούτο ADP ανακοίνωσε πως η αμερικάνικη οικονομία δημιούργησε τον Ιούνιο τις περισσότερες θέσεις εργασίας από τον Νοέμβριο του 2012.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,06% στις 16.967 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,10% υψηλότερα στις 4.463 μονάδες, ενώ ο S&P κερδίζει 0,03% στις 1.974 μονάδες.

Το ινστιτούτο ερευνών ADP ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 281.000 τον Ιούνιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Η άνοδος που καταγράφηκε στις ιδιωτικές θέσεις εργασίας τον Ιούνιο είναι η μεγαλύτερη από τον Νοέμβριο του 2012. Με βάση τα στοιχεία του ADP στον κατασκευαστικό τομέα προστέθηκαν οι περισσότερες θέσεις από το Φεβρουάριο του 2006.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα δημιουργηθούν 200.000 νέες θέσεις εργασίας.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ κινείται στο 1,36.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός ενισχύεται 0,11% στα 1.328 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο διολισθαίνει 0,54% στα 104,78 δολάρια το βαρέλι.

Η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους ομολόγου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, ενισχύεται τρεις μονάδες βάσης στο 2,60%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Bank of America σημειώνει κέρδη 1,2%. Η Deutsche Bank αναβάθμισε την σύσταση για την μετοχή σε «buy» από «hold».

Ράλι 8,1% πραγματοποιεί η μετοχή της Rackspace. To TechCrunch μετέδωσε ότι η εταιρεία παροχής υπηρεσιών cloud computing διαπραγματεύεται με εταιρεία private equity συμφωνία για τον δανεισμό κεφαλαίου και την έξοδο από το χρηματιστήριο.

Πτώση 0,9% πραγματοποιεί η Bristol-Myers. Η φαρμακευτική υποβαθμίστηκε σε «equalweight» από «overweight» από την Barclays.

Απώλειες 3,3% για την GoPro. Η εταιρεία που κατασκευάζει φορητές κάμερες εκτινάχθηκε κατά 20% την Τρίτη, διπλασιάζοντας την τιμή της IPO την περασμένη εβδομάδα.

Η μετοχή της Harley-Davidson υποχωρεί 1,8% μετά την υποβάθμιση της σύστασης από την Raymond James Financial σε «market perform» από «strong buy».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v