Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πορτογαλία: Άλμα στις αποδόσεις των ομολόγων

H απόδοση του 10ετους πορτογαλικού ομολόγου σημειώνει άνοδο 30 μονάδων βάσης στο 3,96%. O δείκτης PSI 20 στη Λισαβόνα υποχωρεί 2,2%. Βουτιά 11% για την μετοχή της Espirito Santo Financial.

Πορτογαλία: Άλμα στις αποδόσεις των ομολόγων

Βουτιά πραγματοποιούν την Τετάρτη οι τιμές των πορτογαλικών ομολόγων μετά τα δημοσιεύματα για αναβολή πληρωμών ομολογιακών υποχρεώσεων για βραχυπρόθεσμο χρέος από μητρική εταιρία της Banco Espirito Santo.

H απόδοση του 10ετους πορτογαλικού ομολόγου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, σημειώνει άνοδο 30 μονάδων βάσης στο 3,96%. Trader ανέφερε στο Reuters πως ορισμένες τράπεζες πιέζουν την πορτογαλική κυβέρνηση να αναβάλλει τα σχέδια για έκδοση ομολόγου τις επόμενες ημέρες.

«Υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα για αναδιάρθρωση σε πιστωτές της εταιρείας και η αγορά ανησυχεί για την κατάσταση των πορτογαλικών τραπεζών» σημείωσε ο Pablo Zaragoza, chief strategist στην BBVA

Η πορτογαλική εφημερίδα Diario Economico μετέδωσε την Τετάρτη πως η Espirito Santo International θα προτείνει στους πιστωτές την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ομολόγων τους. Η εφημερίδα Expresso ανέφερε πως πελάτες που έχουν ομόλογα εταιρειών της Espirito Santo έχουν δεχθεί προτάσεις για την αντικατάσταση τους με μετοχές.

O δείκτης PSI 20 στη Λισαβόνα υποχωρεί 2,2%. Η μετοχή της Espirito Santo Financial πραγματοποιεί βουτιά 11%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v