Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Κάρλος Σλιμ σπάει στα δύο την αυτοκρατορία του

Στόχος του Μεξικανού Κροίσου είναι να αποφύγει τη δράση των αντιμονοπωλιακών αρχών. Προχωρά σε πώληση μεγάλου τμήματος της America Movil για να μην μοιραστεί τις υποδομές του με τους ανταγωνιστές.

Ο Κάρλος Σλιμ σπάει στα δύο την αυτοκρατορία του

Ο Κάρλος Σλιμ προχωρά στη διάσπαση της αυτοκρατορίας του στο Μεξικό. Συγκεκριμένα, η America Movil, ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός της Λατινικής Αμερικής, προχωρά σε διαχωρισμό των δραστηριοτήτων, ώστε να γίνει η πώληση του τμήματος σταθερής τηλεφωνίας και άλλων στοιχείων του ενεργητικού. 

Η ίδια η εταιρεία δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε αυτό το βήμα ώστε να αντιστοιχεί σε μερίδιο αγοράς μικρότερο από το 50% και να αποφύγει ενδεχόμενη κινητοποίηση των αντιμονοπωλιακών αρχών. Εάν δεν προχωρήσει στις ρευστοποιήσεις, τότε οι αρχές μπορούν να υποχρεώσουν την America Movil να μοιραστεί κάποιες υποδομές της με τους ανταγωνιστές της. Η ίδια η εταιρεία έχει συγκρίνει αυτή την πρακτική με «κατάσχεση»

Η θυγατρική στον κλάδο της σταθερής τηλεφωνίας, η Telmex έχει περίπου το 80% της αγοράς στο Μεξικό, ενώ η μονάδα κινητής τηλεφωνίας, η Telcel, έχει το 70%.

Στην ανακοίνωσή της, η America Movil δεν αναφέρει ακριβώς τι τίθεται προς πώληση ή ε ποιον. Η ανακοίνωση κάνει λόγο μόνο για «πώληση ορισμένων στοιχείων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v