Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συρία: Αποκαταστάθηκε η παραγωγή της Νο1 πετρελαιοπηγής

Διευθυντικό στέλεχος της πετρελαιοπηγής Σαράρα, δήλωσε ότι η παραγωγή αποκαθίσταται πολύ ταχύτερα απ’όσο αναμενόταν και πιθανόν να έχει πιάσει τα δύο τρίτα της παραγωγικής της δυνατότητας μέχρι την δύση του ήλιου.

Συρία: Αποκαταστάθηκε η παραγωγή της Νο1 πετρελαιοπηγής

Η μεγαλύτερη πετρελαιοπηγή της Λιβύης, Σαράρα, κλιμακώνει την παραγωγή της πολύ ταχύτερα απ’όσο αναμενόταν και πιθανόν να έχει πιάσει τα δύο τρίτα της παραγωγικής της δυνατότητας μέχρι την δύση του ήλιου, δήλωσε διευθυντικό στέλεχος των εγκαταστάσεων, αυξάνοντας της ενδείξεις σταθερής βελτίωσης στον προβληματικό πετρελαϊκό κλάδο της χώρας.

Λίγο νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε η άρση απαγόρευσης εργασιών σε δύο ανατολικά τέρμιναλ, που διεκπεραιώνουν σχεδόν τις μισές από τις εξαγωγές της Λιβύης υπό κανονικές συνθήκες, καθώς επιτεύχθηκε συμφωνία  με τους αντάρτες που είχαν τα λιμάνια υπό κατάληψη.

Η αποκατάσταση των εργασιών των δύο λιμένων και της παραγωγής στο Ελ Σαράρα, θα ανεβάσουν την παραγωγή της Συρίας κοντά στο 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, μεγεθος τριπλάσιο από το σημερινό στα περίπου 300.000 βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με αναλυτές.

Οι μάνατζερς στο Σαράρα επιβεβαίωσαν ότι οι εξαγωγές θα ξεκινήσουν σε μια εβδομάδα, γιατί χρειάζεται χρόνος για την προμήθεια από τα διυλιστήρια. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v