Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλαμπόκι: Νέα πτώση τιμής με σοδειές-ρεκόρ στις ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί αγρότες πιθανόν να θερίσουν την καλύτερη σοδειά στην ιστορία με 13,93 εκατομμύρια σάκους μπούσελ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Καλαμπόκι: Νέα πτώση τιμής με σοδειές-ρεκόρ στις ΗΠΑ

Η τιμή του αραβοσίτου διολίσθησε στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών, καθώς αναμένεται σοδειά ρεκόρ στις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο εξαγωγέα του πλανήτη, που θα αυξήσει την παγκόσμια προσφορά. Η σόγια ακολουθεί, και εμφανίζεται το μεγαλύτερο πτωτικό σερί από το 2009.

Το καλαμπόκι έχει εισέλθει σε bear market καθώς οι περισσότερες καλλιέργειες στις ΗΠΑ παραμένουν σε καλή κατάσταση λόγω των πλούσιων βροχοπτώσεων.

Οι αγρότες πιθανόν να θερίσουν την καλύτερη σοδειά στην ιστορία με 13,93 εκατομμύρια σάκους μπούσελ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του αραβοσίτου στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Σικάγο υποχώρησε 0,6% στα 4,02 δολ. ανά σάκο, έχοντας αγγίξει το χαμηλό 4ετίας των 4,0175 δολ. ενδοσυνεδριακά.

Το συμβόλαιο Νοεμβρίου της σογιας υποχωρεί 0,6% στα 11,10 δολ. ανά σάκο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, η συντριπτική πλειοψηφία των καλλιεργειών των ΗΠΑ βρίσκονται σε «καλή ή εξαιρετική» κατάσταση τον Ιούλιο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v