Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο ρεκόρ ο S&P στην Wall Street

Με αγοραστικές διαθέσεις επιστρέφουν οι επενδυτές της Wall Street μετά την αργία, ωθώντας σε νέα υψηλά τους βασικούς δείκτες. Ευνοϊκή η στατιστική εικόνα, θετική επιρροή από ευρωαγορές και ΕΚΤ. Απώλειες στην Μόσχα. Πτώση πετρελαίου, χάνει 1% ο χρυσός.

Με αγοραστικές διαθέσεις επιστρέφουν οι επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, ωθώντας τους δείκτες σε νέα υψηλά.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,32% στις 16.659 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,45% και κινείται σε νέα επίπεδα στις 1.909 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,72% υψηλότερα στις 4.216 μονάδες.

Τα αμερικανικά χρηματιστήρια δεν λειτούργησαν χθες , λόγω αργίας.

Στην συνεδρίαση της Παρασκευής και οι τρεις δείκτες της Wall Street έκλεισαν θετικά, εξασφαλίζοντας κέρδη μέχρι στιγμής στο έτος για πρώτη φορά μέσα στο 2014. Ο δείκτης S&P έκλεισε σε επίπεδα ρεκόρ, πάνω από τις 1.900 μονάδες.

Οι ευρωπαϊκές αγορές που λειτούργησαν χθες, απεκόμισαν σημαντικά κέρδη, χάρη στην κλιμάκωση των ενδείξεων για πρόσθετη χαλάρωση της πιστωτικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η αισιοδοξία διαχέεται και στην σημερινή συνεδρίαση των ευρωαγορών και προσφέρει στήριξη και στις αμερικανικές συναλλαγές.

Η στατιστική εικόνα για την αμερικανική οικονομία υποστηρίζει τις θετικές διαθέσεις.

Ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης τιμών κατοικιών S&P/Case-Shiller ενισχύθηκε τον Μάρτιο για πρώτη φορά σε πέντε μήνες, εμφανίζοντας άνοδο 0,9%.

Επιπλέον, οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν 0,8% τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, αν και η άνοδος οφειλόταν κυρίως στις παραγγελίες αμυντικού εξοπλισμού.

Τέλος, ο δείκτης καταναλωτικού κλιματος στην αμερικανική οικονομία ενισχύθηκε τον Μάιο περαιτέρω. 

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, κινητικότητα εμφανίζουν οι μετοχές επιχειρήσεων που ανακοινώνουν αποτελέσματα κερδοφορίας, μεταξύ των οποίων η AutoZone Inc. και η JinkoSolar Holding Co.

Με εκτίναξη 23% αντιδρά η μετοχή της Hillshire Brands Co. στην προσφορά εξαγοράς της από την Pilgrim's Pride Corp.

Στις υπόλοιπες αγορές, θετικά πρόσημα επικρατούν στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ ο δείκτης Micex στην Ρωσία διολισθαίνει 2,5% λόγω της νέας αναθέρμανσης στην ένταση με την Ουκρανία.

Xαμηλότερα κινείται η τιμή στο συμβόλαιο του πετρελαίου. Ο μαύρος χρυσός υποχωρεί 0,6% στα 103,7 δολ. ανά βαρέλι. 

Το συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί 1,2% στα 1.276 δολ. ανά ουγκιά, στα χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών, και του αργύρου 1,5% στα 19,14 δολ. ανά ουγκιά.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι η τιμή του χρυσού έχει χάσει επίπεδα στήριξης μετά τις ουκρανικές εκλογές, που παρήγαγαν αποφασιστικό αποτέλεσμα εκτονώνοντας την γεωπολιτική κρίση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v