Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τερμάτισε το εβδομαδιαίο ανοδικό σερί για Dow, S&P

Πτώση στη Wall με επίκεντρο στις συνομιλίες για τον προϋπολογισμό. Τέταρτη εβδομάδα ανόδου για τον Nasdaq. Έκκληση Obama για αύξηση του ορίου χρέους. Σε χαμηλό 5 μηνών η καταναλωτική εμπιστοσύνη. Πτώση για πετρέλαιο, άνοδος για χρυσό.

Εβδομαδιαία πτώση 1,3% για τον Dow, 1,1% για τον S&P και άνοδος 0,2% για τον δείκτη Nasdaq.

Πιέσεις ασκήθηκαν σήμερα στη Wall καθώς εντείνονται οι ανησυχίες των επενδυτών αναφορικά με την πορεία των συνομιλιών για τον αμερικανικό προϋπολογισμό.

Οι ΗΠΑ έχουν περιθώριο μέχρι την 1η Οκτωβρίου να συμφωνήσουν στον προϋπολογισμό για να αποφύγουν το κλείσιμο λειτουργιών της γενικής κυβέρνησης. Επίσης ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λου έχει δηλώσει ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία για την αύξηση του ορίου χρέους, τότε τα ρευστά διαθέσιμα για να καλυφθούν οι δανειακές υποχρεώσεις των ΗΠΑ αρκούν μέχρι τις 17 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι σήμερα πέρασε από τη Γερουσία το νομοσχέδιο για την έκτακτη χρηματοδότηση της κυβέρνησης με το μπαλάκι πλέον να περνά στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Αργά το βράδυ (ελληνική ώρα) ο πρόεδρος Obama έκανε έκκληση στο Κογκρέσο να αποφασίσει υπέρ της αύξησης του ορίου χρέους προκειμένου να μπορεί να κινηθεί η κυβέρνηση.

Από το μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, οι καταναλωτικές δαπάνες τον Αύγουστο στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,3%, όσο ακριβώς είχαν προβλέψει οι αναλυτές.

Επιπλέον η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε στις 77,5 μονάδες, σε χαμηλό 5 μηνών.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Accenture υποχώρησε αισθητά καθώς η διοίκηση ανακοίνωσε προβλέψεις εσόδων που ήταν χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Άνοδο 1,6% σημείωσε η μετοχή της Microsoft, ενώ κέρδη κατέγραψαν και οι μετοχές του Facebook και της Yahoo μετά από αύξηση της τιμής-στόχου από την UBS.

Βουτιά 14% σημειώνει η μετοχή της J.C.Penney, μετά την έναρξη της διαδικασίας πώλησης 84 εκατ. μετοχών για την ενίσχυση της ρευστότητας.

Στη Wall, ο Dow Jones υποχώρησε 0,46% στις 15.258,24 μονάδες, ο S&P κινήθηκε πτωτικά 0,41% στις 1.691,74 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,15% στις 3.781,59 μονάδες.

Πρώτη εβδομαδιαία πτώση για Dow και S&P στις τελευταίες 4 εβδομάδες.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 4,14 δολ. με πτώση 1% ενώ το δικαίωμα της Coca Cola HBC ενισχυόταν 0,5% στα 29,67 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου στα 98,45 γεν μετά τη διάψευση από τον ΥΠΟΙΚ της Ιαπωνίας ότι επίκειται μείωση στους εταιρικούς φόρους. Παράλληλα το ευρώ ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου στο 1,3540 δολ.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά 3 μονάδες βάσης στο 2,62%, έχοντας καταγράψει συνολική εβδομαδιαία πτώση 11 μονάδων.

Στην αγορά των εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,2% στα 102,80 δολάρια ανά βαρέλι , σημειώνοντας εβδομαδιαία πτώση 1,8%, ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 1,05% στα 1.339 δολ./oz, καταγράφοντας εβδομαδιαία άνοδο 0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v