Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στην Wall Street πριν την Fed

Ανοδικά κινείται μετά από δύο διορθωτικές συνεδριάσεις η Wall, αναμένοντας τα αποτελέσματα της συνεδρίασης της Fed. Θετική επίδραση από τα στατιστικά για απασχόληση. Με μικτά πρόσημα περιμένουν την ΕΚΤ οι ευρωαγορές.

Ανοδικά κινούνται μετά από δύο διορθωτικές συνεδριάσεις, οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές στην Wall Street αναμένουν τα αποτελέσματα της διήμερης συνεδρίασης της Federal Reserve.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,46% στις 13.069 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,37% στις 1.384 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,52% στις 2.955 μονάδες.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην τακτική συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας, από την οποία οι αναλυτές περιμένουν ενθαρρυντικά σχόλια όσον αφορά τα μέτρα παροχής ρευστότητας.

Δεν αναμένεται η Fed να ανακοινώσει τρίτο κύκλο «ποσοτικής χαλάρωσης» καθώς θεωρείται πιθανότερο να περιμένει μέχρι τον Σεπτέμβριο, αλλά ο διοικητής Ben S. Bernanke πιθανότατα θα αφήσει ανοιχτή την πόρτα για μια τέτοια κίνηση.

Από το στατιστικό μετωπο για την αμερικανική οικονομία ανακοινώθηκε ότι οι θέσεις εργασίας του ιδιωτικού τομέα στην αμερικανική οικονομία αυξήθηκαν κατά 163.000 τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ιδιωτικό ινστιτούτο ερευνών ADP. Οι αναλυτές περίμεναν ότι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις θα κάνουν 120.000 προσλήψεις τον Ιούλιο. Τον Ιούνιο ο ιδιωτικός τομέας είχε αυξήσει τις θέσεις εργασίας κατά 176.000.

Αναμένονται για την συνέχεια τα μεγέθη για τον κλάδο μεταποίησης. Οι δείκτες μεταποίησης έδειξαν σοβαρή επιβράδυνση των κλάδων μεταποίησης στην Ευρώπη, την Βρετανία αλλά και μεγάλες οικονομίες της Ασίας.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο , η Dow Chemical ενισχύεται 2,6%, η Electronic Arts κερδίζει 1,9% μετά την ανακοίνωση μικρότερης της αναμενόμενης ζημίας στο β΄ τρίμηνο, ενώ η Dreamworks Animation υποχωρεί 8,9% καθώς τα αποτελέσματά της στο Q2 δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, κυριαρχεί και η αναμονή της τακτικής συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας της ευρωζώνης, αύριο. Η ΕΚΤ πιθανολογείται να ανακοινώσει νέα μέτρα για την βοήθεια εκτόνωσης της κρίσης χρεών, μολονότι υπάρχουν σημαντικές αντιστάσεις για τέτοιες κινήσεις.

Στις ευρωαγορές ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,04% στις 5.694 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,15% στις 6.762 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 0,8% υψηλότερα στις 3.318 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v