Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Weidmann: Η ΕΚΤ οφείλει να σεβαστεί τα όριά της

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να έχει πλήρη επίγνωση της ανεξαρτησίας της και «είναι υποχρεωμένη να την σεβαστεί» και να μην ξεπεράσει τις αρμοδιότητές της, δήλωσε σε συνέντευξή του ο διοικητής της Bundesbank.

Weidmann: Η ΕΚΤ οφείλει να σεβαστεί τα όριά της
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να έχει πλήρη επίγνωση της ανεξαρτησίας της και «είναι υποχρεωμένη να την σεβαστεί» και να μην ξεπεράσει τις αρμοδιότητές της, δήλωσε σε συνέντευξή του ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, Jens Weidmann.

Ο επικεφαλής της Bundesbank είχε δώσει την συνέντευξη στα τέλη Ιουνίου, σε επετειακή έκδοση του περιοδικού της κεντρικής τράπεζα και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Buba την περασμένη Τετάρτη.

Ο κ. Weidmann, ως επικεφαλής εθνικής κεντρικής τράπεζας, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, το οποίο συνεδριάζει αύριο Πέμπτη για να καθορίσει την πιστωτική πολιτική της ευρωζώνης και τα επιτόκια του ευρώ.

Πρόσφατες δηλώσεις του διοικητή της ΕΚΤ, Mario  Draghi, ότι η κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης θα "κάνει τα πάντα" για να σώσει το ευρώ, έχουν δημιουργήσει προσδοκίες για δυναμικές δράσεις από την ΕΚΤ, αλλά η Bundesbank αρκετές φορές έχει φροντίσει να τις διασκεδάσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v