Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα πρώτα φθινοπωρινά κέρδη της Wall Street

Θετική αντίδραση μετά το πτωτικό σερί καταγράφει η Wall, περιμένοντας το "πακέτο" Obama για την αγορά εργασίας. Στα ύψη Yahoo και BofA μετά τις διοικητικές ανακατατάξεις. Ανοδικό ξέσπασμα στις ευρωαγορές.

Ανάκαμψη μετά από τρεις επάλληλες πτωτικές συνεδριάσεις καταγράφει το αμερικανικό χρηματιστήριο, αναμένοντας το «πακέτο» 300 δισ. δολ. για την τόνωση της απασχόλησης από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack Obama.

Στο επίκεντρο οι, ευνοϊκές σήμερα, εξελίξεις από το μεγάλο μέτωπο της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη και οι διοικητικές ανακατατάξεις στους επιχειρηματικούς κολοσσούς των ΗΠΑ Yahoo και Bank of America.

O δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,09% στις 11.260 μονάδες, ο S&P κερδίζει 1,23% στις 1.179 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 1,44% στις 2.509 μονάδες.

Η Wall Street αποκομίζει τα πρώτα κέρδη στον μήνα Σεπτέμβριο, μετά τις μεγάλες απώλειες των τριών πρώτων συνεδριάσεων του μήνα. Χθες, ο δείκτης Dow Industrials έχασε πάνω από 100 μονάδες, εξαιτίας των φόβων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ και την κρίση χρεών στην Ευρώπη.

Σήμερα πάντως, τα νέα μέτρα λιτότητας στα οποία δεσμεύθηκαν Ελλάδα και Ιταλία, καθώς και η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Γερμανίας να απορρίψει τις προσφυγές κατά των ευρωπαϊκών πακέτων στήριξης, δίνουν αφορμή για μίνι ράλι στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που ανακάμπτουν έτσι από τα χαμηλά διετίας της προηγούμενης συνεδρίασης.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 1,7% στις 5.244 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 2,9% στις 5.345 μονάδες, ενώ ο CAC 2,28% στις 3.033 μονάδες.

Οι επενδυτές αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία του Αμερικανού προέδρου Obama στο Κογκρέσο αύριο, κατά την οποία αναμένεται να προτείνει σχέδιο στήριξης της δημιουργίας θέσεων εργασίας με πακέτο μέτρων ύψους 300 δισ. δολαρίων.

Σήμερα, αναμένεται η κοινοποίηση της έκθεσης Beige Book, στην οποία η Federal Reserve περιγράφει τις εκτιμήσεις της για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Το επιχειρηματικό πεδίο περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες εξελίξεις σήμερα. Η μετοχή της Yahoo αντιδρά με άνοδο 6% στην απόλυση της διευθύνουσας συμβούλου κας Carol Bartz και την αναγγελία στρατηγικής αναδιοργάνωσης των επιχειρήσεων.

Θετικά αντιδρά και η Bank of America (+4%) στην ανακοίνωση απομάκρυνσης δύο κορυφαίων διοικητικών στελεχών του τραπεζικού ομίλου.

Κατά τα λοιπά, η μετοχή της Nvidia ενισχύεται 5,9% μετά την καλύτερη της αναμενόμενης πρόβλεψη για τα έσοδα του οικονομικού έτους 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v