Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yahoo: Απολύθηκε η διευθύνουσα σύμβουλος Bartz

Η Carol Bartz έμαθε τηλεφωνικώς ότι απολύεται. Η απόφαση στο Δ.Σ. της Yahoο ήταν ομόφωνη. Η στασιμότητα των αποτελεσμάτων, η διαμάχη με την Alibaba και το χαμένο έδαφος με την Google είναι οι βασικές αιτίες.

Yahoo: Απολύθηκε η διευθύνουσα σύμβουλος Bartz
Τηλεφωνικώς ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Yahoo, κ. Roy Bostock, στη διευθύνουσα σύμβουλο κ. Carol Bartz ότι απολύεται. Η είδηση, πάντως, δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία. Οι τριβές στους κόλπους της εταιρίας ως προς τη στασιμότητα των αποτελεσμάτων και τη διαμάχη με τον εταίρο στην Κίνα, την Alibaba, ήταν γνωστές σε όλους.

Το τιμόνι αναλαμβάνει προσωρινά ο οικονομικός διευθυντής της Yahoo, κ. Tim Morse, ενώ η εταιρία αναζητά τον άνθρωπο που θα την καθοδηγήσει στη μάχη για τη διεκδίκηση της διαδικτυακής διαφήμισης και του περιεχομένου, όπου η Google και το Facebook βρίσκονται σε πολύ πιο πλεονεκτική θέση.

Στην ηλεκτρονική διαπραγμάτευση του Nasdaq, η μετοχή της Yahoo καταγράφει άνοδο της τάξεως του 6% με την είδηση της απόλυσης της Bartz. «Με μεγάλη μου λύπη σας ανακοινώνω ότι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Yahoo μόλις μου ανακοίνωσε από το τηλέφωνο την απόλυσή μου», δήλωσε η ίδια η Bartz.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η απόφαση για την απόλυση της Bartz ήταν ομόφωνη στο διοικητικό συμβούλιο της Yahoo. Στην ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρεται ότι στόχος είναι μία «ευρεία αναθεώρηση στρατηγικής» με στόχο την αναπτυξιακή ώθηση της Yahoo.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v