Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρίδι το ευρώ στη Wall Street

Σημαντική πτώση στη Wall Street καθώς το ευρώ υποχώρησε σε νέο χαμηλό 4 ετών έναντι του δολαρίου μετά την ανακοίνωση απαγόρευσης του naked short selling από τη Γερμανία. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Πτώση στη Wall καθώς το ευρώ υποχώρησε σε νέο χαμηλό 4 ετών έναντι του δολαρίου μετά την ανακοίνωση απαγόρευσης του naked Short Selling από τη Γερμανία. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Σημειώνεται ότι στην έναρξη της συνεδρίασης η Wall βρέθηκε σε θετικό έδαφος εξαιτίας των καλών μακροοικονομικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν καθώς και των καλύτερων των αναμενόμενων εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ωστόσο το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών κόπασε εξαιτίας της αρνητικής πορείας του ευρώ έναντι του δολαρίου, πτώση η οποία εντάθηκε μετά την ανακοίνωση απαγόρευσης του naked Short Selling από την κυβέρνηση της Γερμανίας.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη κρίνεται αρνητική για το κοινό ευρωπαικό νόμισμα από τα Αγγλοσαξονικά μέσα ενημέρωσης.

Μετά την ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης, εντάθηκαν οι πιέσεις στους τίτλους των γερμανικών τραπεζών που διαπραγματεύονται στη Wall, με τη μετοχή της Commerzbank να υποχωρεί 3,5% και της Deutschebank 2,2%.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι αμερικανοί επενδυτές έχουν εστιάσει την προσοχή τους στις έντονες πτωτικές διακυμάνσεις του ευρώ καθώς η συνεχής υποχώρησή του δεν εξυπηρετεί την ανταγωνιστικότητα των αμερικανικών προιόντων στις διεθνείς αγορές.

Στον αντίποδα τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα των Home Depot και της Wall Mart δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν το έντονα πτωτικό κλίμα στη Wall.

Παράλληλα στο στατιστικό μέτωπο οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν 5,8% σε υψηλό 17 μηνών.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της υποχωρεί 0,9% στα 22,19 δολάρια και το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας σημειώνει πτώση 5,6% στα 2,5 δολάρια. Απώλειες 5,2% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 4,2 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow σημείωσε πτώση 1,08% στις 10.510,95 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 1,42% στις 1.120,78 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 1,57% στις 2.317,26 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,85% στις 5.307,34 μονάδες, ο DAX με κέρδη 1,47% στις 6.155,93 μονάδες, ενώ ο CAC 2,08% υψηλότερα στις 3.617,32 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v