Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικά κέρδη στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος έκλεισε η Wall παρά τις αρνητικές επισημάνσεις της FED στη Beige Book με τους επενδυτές να τοποθετούνται στις τράπεζες. Η Intel συγκράτησε τα κέρδη του Nasdaq. Πτώση στην Ευρώπη.

Σε θετικό έδαφος έκλεισε η Wall παρά τις αρνητικές επισημάνσεις της FED στη Beige Book με τους επενδυτές να τοποθετούνται σε τραπεζικούς τίτλους. Η Intel συγκράτησε τα κέρδη του Nasdaq.

Το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης -ορμώμενο από τους τραπεζικούς τίτλους- κατάφερε όχι μόνο να εδραιώσει τα κέρδη σε Dow Jones και S&P αλλά και να μηδενίσει τις απώλειες του Nasdaq.

Αναλυτικά, στην αρχή της συνεδρίασης επικράτησαν οι εντολές ρευστοποιήσεων καθώς τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, υπενθύμισαν στους επενδυτές ότι το τέλος της οικονομικής κρίσης είναι ακόμα μακριά.

Το επιβεβαίωσαν άλλωστε και οι εκτιμήσεις της FED στη Beige Book όπου επισημαίνεται ότι η κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας συνέχισε να επιδεινώνεται όχι μόνο τον Μάρτιο αλλά και στις αρχές Απριλίου.

Εντούτοις, υπάρχουν ενδείξεις σταθεροποίησης σε συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας που επιτρέπουν ψήγματα αισιοδοξίας.

Από πλευράς μακροοικονομικών ανακοινώσεων, ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση στις ΗΠΑ υποχώρησε κατά 0,4% καταγράφοντας την πρώτη υποχώρηση (έτους) από το 1955.

Παράλληλα, ο βιομηχανικός δείκτης Empire βελτιώθηκε διαμορφούμενος στις -14,7 μονάδες από -35 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Από πλευράς εταιρικών ειδήσεων, η μετοχή της Procter & Gamble ενισχύθηκε 4% κατόπιν αύξησης του μερίσματος ενώ η Dr Pepper Snapple έκλεισε με κέρδη 5% μετά από αναβάθμιση της σύστασης από τη Goldman Sachs.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν οι τραπεζικές μετοχές της Bank of America (+3,5%)και της JP Morgan (+6%) ενώ αντίθετα υποχώρησε μόλις 1% η μετοχή της Citigroup.

Πτώση 2,3% για τη μετοχή της Intel μετά από ανακοίνωση ότι αναμένει στάσιμες τις πωλήσεις στο β΄ τρίμηνο.

Στο μεταξύ, απώλειες σχεδόν 0,3% σημείωσε η τιμή του πετρελαίου διαμορφούμενη στα 49,26 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε στα 893,5$/οz.

Λίγο πριν το κλείσιμο το μεγαλύτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον παρατηρήθηκε στο NYSE για τις μετοχές των Citigroup, Bank of America, General Electric και στο Nasdaq για τις μετοχές των Powershares, Fifth Third Bancorp και Huntington Banchshares.

Το δικαίωμα της 3Ε εμφάνισε πτώση 1%, στα 15,84 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής αμετάβλητο στα 3,72 δολάρια. Υψηλότερα κατά 3,6% το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 8,24 δολάρια.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 8.029,62 μονάδες με κέρδη 1,38%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,07%, στις 1.626,80 μονάδες. Υψηλότερα 1,25% για τον S&P 500, στις 852,06 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε απώλειες 0,52% διαμορφούμενος στις 3.968,40 μονάδες. Ανάλογη η πτώση σε Γερμανία και Γαλλία. Ο δείκτης DAX 30 υποχώρησε 0,16% στις 4.549,79 μονάδες και αντίστοιχα πτώση 0,48% για τον CAC 40 στις 2.985,74 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v