Υποτονική και σήμερα η αγορά ομολόγων

Η κίνηση στη δευτερογενή αγορά ήταν και σήμερα υποτονική, με το σύνολο των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 555 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 235 εκατ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα 320 εντολές πώλησης.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων ανακοινώθηκε η ημερομηνία (10 Ιανουαρίου), κατά την οποία θα δημοπρατηθεί το νέο δεκαετές ομόλογο, ενώ η συνολική έκδοση των τίτλων προσδιορίστηκε στα 5 δισ. ευρώ.

Η κίνηση στην αγορά ήταν και σήμερα υποτονική, με το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ να διαμορφώνεται στα 555 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 235 εκατ.ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα 320 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 3ετη ομόλογα (λήξεως Ιουνίου 2005) με 70 εκατ. ευρώ., καθώς και στα 10ετή (Μαίος 2002) με 65 εκατ. ευρώ Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 0,2410% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να υποχωρεί στο επίπεδο 4,44% και αυτή των γερμανικών στο 4,19%.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο μίας ημέρας διαμορφώθηκε στο 3,00%. Στο υψηλότερο επίπεδο, 3,60%, διαμορφώθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών, γεγονός που αντανακλά τις προσδοκίες της αγοράς για άνοδο των βραχυχρόνιων επιτοκίων.

Με οριακή υποχώρηση στο 2,90% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μήνα. Τέλος, με υποχώρηση στο 2,73% έκλεισε και το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v