Ανοδικές τάσεις στις αγορές ομολόγων

Ανοδο κατέγραψαν και σήμνερα οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, στη δευτερογενή αγορά ομολόγων το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 1,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 720 εκατ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 730 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης.

Ανοδο κατέγραψαν και σήμνερα οι έυρωπαϊκές αγορές ομολόγων, στη δευτερογενή αγορά ομολόγων το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 1,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 720 εκατ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 730 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα τριετή ομόλογα (λήξεως Ιουνίου 2005) με 215 εκατ. ευρώ καθώς και στα 10ετή (λήξεως Μαίου 2012) με 190 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 0,23% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να υποχωρεί στο επίπεδο του 4,51% και αυτή των γερμανικών στο 4,27%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις βραχυχρόνιες περιόδους σημείωσαν περαιτέρω άνοδο. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας αυξήθηκε στο 3,10%. Στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Με οριακή άνοδο στο 3% έκλεισε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα. Τέλος, αμετάβλητο στο 2,90% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v