Στο 4,6% η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου

Ανοδικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην εγχώρια δευτερογενή αγορά ομολόγων, με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου να υποχωρήσει κάτω από το επίπεδο του 4,6%. Οι συναλλαγές στην ΗΔΑΤ ανήλθαν στα 2,4 δισ. ευρώ.

Η πτώση των μετοχικών τιμών και οι ανησυχίες για την πορεία τόσο της ευρωπαϊκής όσο και της αμερικανικής οικονομίας, ευνόησαν τις αγορές ομολόγων οι οποίες έκλεισαν ενισχυμένες.

Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά παρατηρήθηκαν ανοδικές τάσεις με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου να υποχωρήσει κάτω από το επίπεδο του 4,6%. Το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,411 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα περίπου 1,326 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 1,085 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 10ετή ομόλογα (λήξεως Μαίου 2012) με 305 εκατ. ευρώ, καθώς και στα 15ετή (λήξεως Μαίου 2013) με 290 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διευρύνθηκε στο επίπεδο του 0,24% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να υποχωρεί στο επίπεδο του 4,59% και αυτή των γερμανικών στο 4,35%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας διατηρήθηκε στο 2,92% και στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 2,95% παρέμεινε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα ενώ επίσης αμετάβλητο στο 2,90% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v