Εκτεταμένες ρευστοποιήσεις στην εγχώρια αγορά

Μικτές τάσεις ακολούθησαν οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων, επηρεαζόμενες από τις τάσεις των μετοχικών τιμών. Αντίθετα, στην εγχώρια δευτερογενή αγορά παρατηρήθηκαν εκτεταμένες ρευστοποιήσεις. Στα 2,1 δισ. οι συναλλαγές στην ΗΔΑΤ.

Μικτές τάσεις ακολούθησαν οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων, επηρεαζόμενες από τις τάσεις των μετοχικών τιμών. Αντίθετα, στην εγχώρια δευτερογενή αγορά παρατηρήθηκαν εκτεταμένες ρευστοποιήσεις, γεγονός το οποίο διαμόρφωσε τις αποδόσεις των ομολόγων σε υψηλότερα επίπεδα.

Το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,126 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα περίπου 611 εκατ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 1,515 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 10ετή ομόλογα (λήξεως Μαίου 2012) με 330 εκατ. ευρώ καθώς και στα επταετή (λήξεως 18-05-2011) με 300 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο παρέμεινε στο επίπεδο του 0,246% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο 4,79% και αυτή των γερμανικών στο 4,54%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν ανοδικά. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας αυξήθηκε στο 3,40%.

Στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Αντίθετα αμετάβλητο στο 3,18% παρέμεινε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μήνα. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους, το οποίο διαμορφώθηκε στο 3,05%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v