Μacro και μετοχές ”ρίχνουν” τα ομόλογα

Πτωτικά έκλεισαν οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων εξαιτίας της σημαντικής ενίσχυσης των μετοχικών τιμών τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ. Στην πτώση των τιμών των ομολόγων συνέβαλαν τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ.

Πτωτικά έκλεισαν οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων εξαιτίας της σημαντικής ενίσχυσης των μετοχικών τιμών τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ. Στην πτώση των τιμών των ομολόγων συνέβαλαν τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ, για τα επιδόματα ανεργίας, τις προσωπικές δαπάνες και την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά εμφανίστηκαν πτωτικές τάσεις. Το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 1,84 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα περίπου 1,09 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές πώλησης και τα 750 εκατ. ευρώ εντολές αγοράς. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 10ετή ομόλογα και στα 15ετή. Το περιθώριο διατηρήθηκε στο επίπεδο του 0,24% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο 4,78% και αυτή των γερμανικών στο 4,53%.

Στη διατραπεζική αγορά το επιτόκιο μίας ημέρας αυξήθηκε οριακά στο 3,32%. Στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 3,18% παρέμεινε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα, ενώ επίσης αμετάβλητο στο 3,00% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v