Πτώση στα ομόλογα λόγω ανόδου των μετοχικών τιμών

Πτώση κατέγραψαν σήμερα οι τιμές των ομολόγων στις ευρωπαϊκές αγορές εξαιτίας της ανόδους των μετοχικών τιμών τόσο στα ευρωπαϊκά όσο και στα αμερικανικά χρηματιστήρια. Στην εγχώρια αγορά το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 2 δισ. ευρώ.

Πτώση κατέγραψαν σήμερα οι τιμές των ομολόγων στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς το αισιόδοξο κλίμα τόσο στα ευρωπαϊκά όσο και στα αμερικανικά χρηματιστήρια απομάκρυνε τους επενδυτές από τοποθετήσεις σταθερού εισοδήματος.

Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα περίπου 1,3 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές πώλησης και τα 700 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 10ετή ομόλογα και στα 15ετή ομόλογα. Το περιθώριο διευρύνθηκε στο επίπεδο του 0,27% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο 4,68% και αυτή των γερμανικών στο 4,41%.

Στη διατραπεζική αγορά το επιτόκιο μίας ημέρας διατηρήθηκε στο 3,30%. Στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών σημειώνοντας οριακή υποχώρηση. Υποχώρηση στο 3,22% σημείωσε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα, ενώ με οριακή άνοδο στο 3,03% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v