Ανοδος για τα ευρωπαϊκά ομόλογα

Μικρή άνοδο κατέγραψαν οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων κυρίως εξαιτίας της πτώσης των μετοχικών τιμών. Στη δευτερογενή αγορά το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,147 δισ. ευρώ και επικράτησαν οι αγοραστές.

Μικρή άνοδο κατέγραψαν οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων κυρίως εξαιτίας της πτώσης των μετοχικών τιμών. Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,147 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα περίπου 1,355 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 792 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 10ετή ομόλογα με 231 εκατ. ευρώ και στα 15ετή ομόλογα με 225 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διατηρήθηκε στο επίπεδο του 0,266% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο 4,67% και αυτή των γερμανικών στο 4,40%.

Στη διατραπεζική αγορά το επιτόκιο μίας ημέρας διατηρήθηκε στο 3,30% και στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών σημειώνοντας οριακή υποχώρηση. Υποχώρηση στο 3,22% σημείωσε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα ενώ με οριακή άνοδο στο 3,03% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v