Πτωτικά τα ομόλογα λόγω ανοδικών μετοχών

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στις αγορές ομολόγων, αφού η ενίσχυση που καταγράφουν τα χρηματιστήρια οδηγεί χαμηλότερα τις τιμές τους, ενώ επενδυτές και αναλυτές αναμένουν την επόμενη κίνηση της ΕΚΤ.

Σε χαμηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται οι τιμές των ομολόγων, κυρίως λόγω της ανόδου που διαγράφουν οι δείκτες στα χρηματιστηριακά ταμπλό.

Εξάλλου, με ανάμικτα ”συναισθήματα” και προβλέψεις οι αναλυτές υποδέχθηκαν τα νέα για την άνοδο του πληθωρισμού στην περιοχή της ευρωζώνης για το Οκτώβριο, αφού κύκλοι της αγοράς υποστήριξαν πως η παραπάνω ενίσχυση πιθανόν να οδηγήσει την ΕΚΤ να μην προχωρήσει σε μείωση του κόστους δανεισμού.

Στον αντίποδα, πάντως μερίδα αναλυτών θεωρεί ως δεδομένο πως η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε περικοπή των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, ακολουθώντας πολιτική αντίστοιχη της FOMC.

Η έλλειψη μακροοικονομικών στοιχείων εκ των ΗΠΑ για σήμερα διαμορφώνει τις τάσεις στην αγορά ομολόγων με βάση κυρίως την πορεία των χρηματιστηρίων, τονίζουν αναλυτές της Commerzbank.

Στο 4,74% διαμορφώνεται η απόδοση του 10ετούς ελληνικού, καταγράφοντας πτώση κατά 0,13%, ενώ ανάλογα (0,32%) κινείται η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού, στα 4,49%. Σημειώνεται πως η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς διαμορφώνεται επίσης πτωτικά, στα 4,05%.

Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων οι συναλλαγές στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκαν στα 1,66 δισ. ευρώ με την μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα να καταγράφεται στα 10ετή ομόλογα και το περιθώριο να διαμορφώνεται στο 0,263%.

Στη διατραπεζική αγορά επικρατούν τα αρνητικά πρόσημα με το euribor 1 μηνός να διαμορφώνεται στο 3,24% (-0,76%) και το euribor 3 μηνών στα 3,1% (-0,77%). Εξάλλου, μικρή υποχώρηση καταγράφει το euribor 9 μηνών, στα 3,0%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v