Θετικά γύρισαν οι αγορές ομολόγων

Η άνοδος των τιμών των αμερικανικών ομολόγων συνέβαλε στην αναστροφή των πτωτικών τάσεων στις τιμές των ευρωπαϊκών τίτλων. Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά επικράτησαν οι πωλητές και το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 2,3 δισ. ευρώ

Η άνοδος των τιμών των αμερικανικών ομολόγων συνέβαλε στην αναστροφή των πτωτικών τάσεων στις τιμές των ευρωπαϊκών τίτλων. Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά ομολόγων επικράτησαν πτωτικές τάσεις με το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ να διαμορφώνεται στα 2,3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1 δισ. ευρώ περίπου αντιπροσώπευε εντολές αγοράς και τα περίπου 1,2 δισ. ευρώ αφορούσε σε εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα πενταετή ομόλογα της παλαιότερης έκδοσης με 260 εκατ. ευρώ, καθώς και στην τελευταία έκδοση πενταετών τίτλων με 240 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διατηρήθηκε στο επίπεδο του 0,2731% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο 4,87% και αυτή των γερμανικών στο 4,59%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογες μεταβολές. Ετσι το επιτόκιο μιας ημέρας διατηρήθηκε στο 3,30%. Στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών σημειώνοντας οριακή υποχώρηση. Με υποχώρηση στο 3,25% έκλεισε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα. Αμετάβλητο στο 3,10% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v