Ρευστοποιήσεις στις αγορές ομολόγων

Οι έντονα ανοδικές τάσεις των ευρωπαϊκών μετοχικών τιμών και η προσδοκία μείωσης επιτοκίων, απομάκρυναν σήμερα τους επενδυτές από τις αγορές ομολόγων. Ρευστοποιήσεις παρατηρήθηκαν και στην εγχώρια αγορά με τις συναλλαγές να ανέρχονται στα 1,7 δισ. ευρώ.

Οι έντονα ανοδικές τάσεις των ευρωπαϊκών μετοχικών τιμών και η προσδοκία μείωσης επιτοκίων, απομάκρυναν σήμερα τους επενδυτές από τις αγορές ομολόγων, οι τιμές των οποίων κινήθηκαν πτωτικά. Οπως μάλιστα επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς οι πτωτικές τάσεις αναμένεται να επικρατήσουν και τις επόμενες ημέρες.

Ρευστοποιήσεις παρατηρήθηκαν και στη δευτερογενή αγορά με το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ να διαμορφώνεται στα 1,7 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 772 εκατ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα περίπου 943 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 10ετή ομόλογα με 220 εκατ. ευρώ, καθώς και στην παλαιότερη έκδοση πενταετών ομολόγων με 145 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διατηρήθηκε στο επίπεδο του 0,28% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο 4,76% και αυτή των γερμανικών στο 4,48%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις βραχυχρόνιες περιόδους σημείωσαν υποχώρηση. Ετσι το επιτόκιο μίας ημέρας μειώθηκε στο 3,30%. Στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών σημειώνοντας οριακή υποχώρηση. Αντίθετα αμετάβλητο στο 3,03% παρέμεινε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μήνα, ενώ με υποχώρηση στο 3,12% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v