Υποτονική κίνηση στις αγορές ομολόγων

Ανοδικές τάσεις αλλά υποτονικοί τζίροι επικράτησαν στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, παρά τα αρνητικά στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Στην εγχώρια αγορά επικράτησαν οι πωλητές, με τον τζίρο να ανέρχεται στα 1,7 δισ. ευρώ

Τα αρνητικά για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας στοιχεία απομάκρυναν τους επενδυτές από τις αγορές μετοχών, και ευνόησαν τις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, ο τζίρος των οποίων ωστόσο ήταν υποτονικός.

Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 1,715 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα περίπου 772 εκατ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα περίπου 943 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 10ετή ομόλογα με 220 εκατ. ευρώ, καθώς και στην παλαιότερη έκδοση πενταετών ομολόγων με 145 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διατηρήθηκε στο επίπεδο του 0,28% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο 4,76% και αυτή των γερμανικών στο 4,48%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις βραχυχρόνιες περιόδους κινήθηκαν πτωτικά. Ετσι το επιτόκιο μίας ημέρας μειώθηκε στο 3,30%, ενώ στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Αντίθετα, αμετάβλητο στο 3,03% παρέμεινε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα, ενώ με υποχώρηση στο 3,12% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v