Η ενίσχυση των μετοχών ”πλήττει” τα ομόλογα

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων μετά το θετικό rebound των χρηματιστηριακών τιμών. Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά επικράτησαν οι πωλητές με το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ να διαμορφώνεται στα 2,4 δισ. ευρώ.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων μετά το θετικό rebound των χρηματιστηριακών τιμών.

Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά επικράτησαν οι πωλητές με το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ να διαμορφώνεται στα 2,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,501 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές πώλησης και τα 945 εκατ. ευρώ σε εντολές αγοράς.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 10ετή ομόλογα με 300 εκατ. ευρώ, καθώς και στα 20ετή ομόλογα με 195 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διευρύνθηκε οριακά στο 0,28% με την απόδοση του ελληνικού 10ετους ομολόγου να ενισχύεται στο 4,81% και αυτή των γερμανικών στο 4,55%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις βραχυχρόνιες περιόδους σημείωσαν υποχώρηση. Ετσι το επιτόκιο μίας ημέρας υποχώρησε στο 3,30%, ενώ στο 3,30% υποχώρησε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Οριακή πτώση στο 3,30% σημείωσε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα, ενώ άνοδο στο 3,14% σημείωσε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v