Προσδοκίες μείωσης επιτοκίων ενισχύουν τα ομόλογα

Η πτώση των τιμών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και οι ελπίδες για την έστω και καθυστερημένη μείωση των επιτοκίων συνέβαλε στην ενίσχυση των τιμών των ομολόγων. Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά κυριάρχησαν οι αγοραστές.

Η πτώση των τιμών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και οι ελπίδες για την έστω και καθυστερημένη μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, συνέβαλε στην ενίσχυση των τιμών των ομολόγων.

Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά κυριάρχησαν οι αγοραστές. Το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 3,1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,431 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές πώλησης και τα 1,7 δισ. ευρώ εντολές αγοράς.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 20ετή ομόλογα με 380 εκατ. ευρώ, καθώς και στη νέα έκδοση 10ετών τίτλων με 360 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο 0,30% με την απόδοση του ελληνικού 10ετους ομολόγου να κινείται στο 4,98% και αυτή των γερμανικών στο 4,68%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις βραχυχρόνιες περιόδους σημείωσαν περαιτέρω μικρή άνοδο. Ετσι το επιτόκιο μίας ημέρας αυξήθηκε στο 3,35%. Μικρή άνοδο στο 3,35% σημείωσε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών.

Αμετάβλητο στο 3,31% παρέμεινε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα, ενώ με μικρή άνοδο στο 3,15% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v