Ενίσχυση των τιμών στις αγορές ομολόγων

Το θετικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία καλωσορίστηκε με θέρμη από τις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων. Στην εγχώρια αγορά εμφανίστηκε αγοραστικό ενδιαφέρον, με το σύνολο των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 4 δισ. ευρώ και τους αγοραστές να επικρατούν.

Το θετικό αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία για την επικύρωση της Συνθήκης της Νίκαιας μποορεί να μη έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των τιμών των χρηματιστηριακών αγορών, καλωσορίστηκε ωστόσο με θέρμη από τις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων.

Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά εμφανίστηκε αγοραστικό ενδιαφέρον και το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,5 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 1,5 δισ. ευρώ εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στη νέα έκδοση 10ετών τίτλων με 445 εκατ. ευρώ, καθώς και στα 20ετή ομόλογα με 345 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο υποχώρησε στο 0,301% με την απόδοση του ελληνικού 10ετους ομολόγου να υποχωρεί οριακά στο 4,89% και αυτή των γερμανικών στο 4,58%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ετσι το επιτόκιο μίας ημέρας διατηρήθηκε στο 3,30% ενώ αμετάβλητο στο 3,30% παρέμεινε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα διατηρήθηκε στο 3,32%, ενώ αντίθετα, με υποχώρηση στο 3,15% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v