Σημαντική ενίσχυση της απόδοσης του δεκαετούς

Εντονες ρευστοποιήσεις παρατηρήθηκαν στην εγχώρια δευτερογενή αγορά ομολόγων, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση της απόδοσης του 10ετούς τίτλου στο 4,74%. Οι συναλλαγές στην ΗΔΑΤ ανήλθαν στα 3,1 δισ. ευρώ.

Παρά τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις λιανικές πωλήσεις, η άνοδος των τιμών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, άσκησε πιέσεις στις τιμές των ομολόγων.

Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά παρατηρήθηκαν ρευστοποιήσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου. Το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 3,137 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,335 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 1,82 δισ. ευρώ εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στη νέα έκδοση πενταετών τίτλων με 285 εκατ. ευρώ και στη νέα έκδοση 10ετών τίτλων με 265 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διατηρήθηκε στο 0,324% με την απόδοση του ελληνικού 10ετους ομολόγου να αυξάνεται σημαντικά στο 4,74% και αυτή των γερμανικών στο 4,41%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ετσι το επιτόκιο μίας ημέρας διατηρήθηκε στο 3,30%. Οριακή άνοδο στο 3,30% σημείωσε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια των δύο ημερών, ενώ οριακή άνοδο στο ίδιο επίπεδο (3,30%) σημείωσε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μήνα. Αμετάβλητο στο 3,03% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v