Υποτονική η αγορά ομολόγων

Χωρίς νεύρο –σύμφωνα με σχόλιο αναλυτή- διαπραγματεύεται το πρωί της Παρασκευής η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, λόγω της αντίδρασης των ευρωαγορών, αλλά και ως απόρροια της χθεσινής απόφασης της ΕΚΤ να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

Η αντίδραση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και η χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, επηρεάζει αρνητικά την ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, η οποία διαπραγματεύεται χωρίς νεύρο.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο υποχωρεί οριακά κατά 0,02% και το αντίστοιχο γερμανικό κατά 0,22%, ενώ και στην εγχώρια αγορά η τάση είναι πτωτική με το ελληνικό ομόλογο να βρίσκεται στο –0,66% και την απόδοσή του στο 4,70%.

Αναλυτές της Barclays Capital, τόνιζαν το πρωί της Παρασκευής ότι η ”εικόνα επαναλαμβάνεται καθώς αντιδρούν τα χρηματιστήρια”, ενώ επεσήμαναν ότι πιέσεις εντοπίζονται και στον απόηχο της χθεσινής απόφασης της ΕΚΤ να διατηρήσει αμετάβλητα τα παρεμβατικά επιτόκια, πολιτική που αναμένεται να ακολουθήσει τουλάχιστον έως το τέλος του έτους.

Στη διατραπεζική αγορά αντίθετα, το κλίμα είναι έντονα ανοδικό με το euribor 1μηνός να κινείται με άνοδο 0,52% στο 3,31%, το αντίστοιχο 3μηνών να διαπραγματεύεται κατά 1,02% ανοδικά προσεγγίζοντας το 3,25%, ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο κατά 2,09% καταγράφει το euribor 6μηνών επαναπροσεγγίζοντας το 3,18%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v